6 uutta ja palaavaa urheilulajia, jotka ovat nähtävissä vuoden 2020 kesäolympialaisissa

Kuusi urheiluaktiviteettia joko tekee suuren debyytinsä tai palaa takaisin maapallon suurimpaan vaiheeseen. Tässä on mitä kannattaa tietää.

Jos olet kokenut vetäytymistä siitä lähtien, kun Naisten Globe-muki päättyi viime kuussa, meillä on hienoja tietoja: Tokion Tokion vuoden 2020 Summertime-olympialaiset ovat vajaan vuoden päässä. Vielä tärkeämpää syytä olla ilahduttavaa, että tapahtumassa on kuusi uutta urheiluaktiviteettia, jotka liittyvät vuoden 2020 olympialaisiin, ja myös kaksi palaavaa suosikkia katseltavaksi.

Kun taas voimistelu, uinti ja yleisurheilu pyyhkäisevät näyttelyä, vuonna 2020 on paljon enemmän mahdollisuuksia nähdä.

Uusi kesäolympialaisten 2020 urheilutoiminta

Karate

Sopivasti, karate – taistelulaji, joka tuli Okinawan kautta koko Ryukyu-dynastian – tekee olympiadebyyttinsä Tokiossa liittymällä judoon, taekwondoon ja painion. Se sisältää kaksi itsevalvontaa sekä miehille että naisille: kata (lajit) ja kumite (sparring).

Katassa ammattiurheilijat esittävät sarjan loukkaavia ja puolustavia liikkeitä online-haastajaa vastaan, ja heitä tutkitaan myös voiman, nopeuden, rytmin, tasapainon ja voiman perusteella muutaman pisteen nimeämiseksi pistejärjestelmästä.

Kumiteessa 2 painotettua kilpailijaa haastavat 8 – 8 metrin päässä 3 minuutin ajan. Heille annetaan pisteitä, kun he laskeutuvat iskuihin, potkuihin tai lyönteihin hyvällä muodolla, voimalla ja hallitsevat myös haastajan vartalon kohdepaikkaa. Mestariksi julistetaan henkilö, jolla on yksi eniten pisteitä puku lopussa tai ensimmäinen henkilö, joka on kerännyt kahdeksan pisteen etumatkan.

Luistelu

Kun urheilutoiminta laski eteläisen Kalifornian kaduille ja myös pääasiassa kapeille kilpailijoille, rullalautailulla on olympiadebyytti. Kaverien ja naisten olympialautailustautumiseen sisältyy 2 tapausta: puisto ja tie. Katuohjelma on kehitetty toistamaan luistelua portaikkojen, ramppien ja myös kiskojen avulla, joita moottoripyöräilijät voivat käyttää temppujen luomiseen. Urheilijat luistelevat itsenäisesti kolmella ajoitetulla juoksulla, ja heille annetaan myös pisteitä muun muassa temppujen, nopeuden, korkeuden ja luovuuden ongelmista. Vain heidän korkeimman pistemääränsä ajo otetaan huomioon yleisissä sijoituksissa.

Puistotilaisuus tapahtuu vielä enemmän kulhojenmuotoisella koulutuskurssilla siinä tunteessa, että se näyttää ontolta. Pyöräilijät hyödyntävät ohjelman kaltevuutta energian rakentamiseksi ja menetelmien toteuttamiseksi. Heitä arvioidaan ongelman ja luovuuden suhteen muutamia kohtia varten.

Urheilukiipeily

Olympialaisissa miesten ja naisten urheiluaktiviteetti kiipeilyyn sisältyy kolme alaa: nopeuskiipeily, lohkaaminen sekä lyijykiipeily. Nopeuskiipeilyssä kaksi ammattiurheilijaa kiinnittyy köysiin ja kilpailee myös toisillaan korjatulla reitillä 15 metrin korkean seinäpinnan yläpuolelle.

Kalliointi edellyttää kiipeilijöitä – ilman turvaköyksiä -, jotka yrittävät erikseen nousta useita kiinteitä polkuja 4 metrin korkealla seinäpinnalla, koska ne pystyvät 4 minuutin sisällä. Ja lyijykiipeilyssä ammattiurheilijat yrittävät kiivetä niin korkealle kuin pystyy 15 metrin korkealle seinäpinnalle 6 minuutin kuluessa, käyttämällä jälleen turvaköysiä. Jos 2 henkilöä nousee samaan korkeuteen, se, joka teki sen nopeimmin, voitti.

Vaikka vuorikiipeilijät kilpailevat näistä kolmesta tapahtumasta erikseen maailmanmukkikilpailussa, jokaisen olympiaurheilijan on varmasti liittyä jokaiseen. Lopulliset sijoitukset selvitetään varmasti yhdistetyillä pistemäärillä.

Lainelautailu

Surffaus saa seuraavan vuoden olympialautailun, kun naiset ja miehet oikosulkukilpailijat osuvat Shidashitan rannalle Japanin Tyynenmeren rannalle. Neljä urheilijaa kilpailee kerrallaan, ja kukin lämpö kestää 20-25 minuuttia, riippuen aaltojen laadusta. Koko sen ajan jokaisella aallolla voi olla vain yksi moottoripyöräilijä. Sen sijaan, että ammattiurheilijoita arvioitaisiin kuinka monta aaltoa he kiintivät, arvioidaan niiden suorittamien liikkeiden vaikeudesta. Taitava toteutus suurilla aalloilla tuottaa parhaat pisteet. Urheilijan kaksi korkeinta pistemäärää lasketaan, kun kaksi Internetin käyttäjää sijoitusten yläosassa siirtyy seuraavalle kierrokselle.

Koripallo ja Softball

Poissa oltuaan viimeisistä kahdesta kesä kesäolympialaisesta poikien baseball-tyttöjen ja naisten softball palataan kesäolympialaisiin. Vaikka baseball ei ole kovin suosittu ympäri maailmaa, vain kuusi maata kilpailee varmasti.

Molemmissa urheilulajeissa kaksi joukkuetta vaihtoehdolla lyönnin ja kentän välillä, kun kenttäryhmä suojaa 3 ”ulkona”. Jokainen lyömiskierros samoin kuin kenttäpelaaminen muodostavat niin kutsutun ”inning” ja jokainen peli koostuu 9 sisävuorosta. Joukkue, jolla on eniten seuraavat yhdeksän sisävuorokautta, voittaa. Yhdistettyjä luokituksia käsitellään lisätyillä sisävuoroilla.

Baseballia ja myös softballia pelataan molemmat suunnilleen samalla tavalla ja parilla erotuksella: Softballia pelataan suuremmalla kierroksella pienellä kentällä, samoin kuin pullon heittäminen alapinnalla tasaisesta maasta (ei mound). Myös softball-lepakot ovat yleensä yleensä paljon lyhyempiä, kevyempiä ja halkaisijaltaan myös pienempiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *