Katie Ledecky toivoo ensi vuoden olympialaisia. Tämä voisi olla juhla ”koko maailman yhteistyölle”

Katie Ledecky muutti 23. maaliskuuta 17. Se oli päivä, jota hän ei koskaan unohda.

”Juhlin sitä yksin”, viisinkertainen olympiamestari ilmoitti CNN: lle.

”Muutama päivä ennen syntymäpäiväjuhlia menin päivittäistapahtumaan, jota olen tosiasiallisesti tehnyt paljon vähemmän säännöllisesti, ja ostin laatikon evästeitä. Olen aika-ajoissa äitieni ja isiemme ja siskoni kanssa, koska samoin kuin eväste. ”

Uimari on ollut haastava muutama viikko. Koska pandemia levisi ympäri maailmaa, ennustamattomuus siitä, etenevätkö Tokion olympialaiset, jotka alun perin pidettiin heinäkuussa, alkavat vaikuttaa hänen mielenterveyteen.

”Tietämättä, mikä todennäköisimmin tapahtui kisojen kanssa, oli ylivoimaista ja tyhjentävää. Ymmärsimme, että niiden ei pitäisi tapahtua”, mukaan lukien Ledecky, arvioidessaan, että on tärkeämpiä asioita, joita on kiistelty kuin tämän kesäkauden pelejä.

”Et yksinkertaisesti voi pitää olympialaisia ​​keskellä pandemiaa. Voimme nähdä sen, mutta kun emme saaneet virallista sanaa, tunsimme, että meidän piti yrittää tehdä parhaamme harjoittelulla.

”Yritimme olla niin tunnollisia siitä, että emme halunneet asettaa jokaista muuta vaaraan, eikä myöskään halunnut vaarantaa terveyttämme ja hyvinvointiamme. Kaikki, mitä teimme, oli tietysti psykologiselle terveydellemme.”

Japanin valtionpäällikkö Shinzo Abe ja Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) presidentti Thomas Bach suostuivat tiistaina pitämään Tokio 2020 -tapahtumaa vuoteen 2021 saakka.

Mutta vielä äskettäin KOK ja koordinaattorit vaativat, että Gamings jatkaisi varmasti kesäkautta, mikä ehdotti, että Ledeckyn olisi löydettävä menetelmä harjoitella riippumatta.

Kun hänen rutiininen koulutuslaitoksensa Stanfordin yliopistossa sulki ovensa 13. maaliskuuta, Ledeckyllä ​​ja kuudeella muulla uimurilla – mukaan lukien olympiavoittaja Simone Manuel – ei ollut minne mennä.

Hänen naapurustonsa auttoi. Ledecky kutsui pitkään urheilutoimintaa harjoittavaa lähetystoiminnan harjoittajaa Ted Robinsonia, joka löysi paikalta yksityisen klubin, jolla oli 25 jaardin uima-allas, joka on alle puolet olympiapituuden uima-altaan mitasta.

Ledecky, Manuel, Stanford Train Greg Meehan – joka on myös Yhdysvaltain naisten uimajoukkueen pääkouluttaja – ja 4 muuta uimareita viettivät kolme päivää siellä harjoitteluaan, ennen kuin kyseinen laitos lopulta suljettiin tarvittavalla suojalla-paikalla -määräyksellä. voimaan Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom.

Ja sitten tuli vielä enemmän rajoituksia. Ledeckyllä ​​oli edessään vaikeita kysymyksiä: pitäisikö hänen lentää Floridaan kouluttaakseen? Pitäisikö hänen lentää kotiin Marylandiin? Hän ei halunnut riskiä sairastua tai asettaa ketään muuta vaaraan, joten hän valitsi parhaaksi jäädä.

Ledecky lopetti uinnin viereisen naapurin uima-altaassa. Yksi hedelmällisimmistä naisuijareista, joita maailma on koskaan nähnyt, 15 maapallotunnuksen mestari, harjoitteli takapihan uima-altaalla.

Laadukas keskus uima-allas ei ollut, mutta se todella tuntui parantavaa vain uida. Loppujen lopuksi uimareita tarvitsevat vettä harjoitteluun. Se on työkalu, johon he pysyvät. Ilman sitä uimari on kuin taiteilija ilman työkalua.

”Uin 10 kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan ja teen myös 3 harjoitusta kuivalla maalla viikossa. Vesistunnot ovat niin tärkeitä. Syyt tällaiseen rytmiin vedessä samoin kuin et voi pysyä siinä säännöllisessä parissa päivässä, se voi todella vahvistaa sinut takaisin ”, hän sanoi.

”Pisin tauko, jonka olen ottanut viimeisen kahdeksan vuoden aikana, tai ehkä jopa pidemmänkin, on ollut 2 viikkoa vedestä.

”Näiden kahden viikon jälkeen kesti kaksi kuukautta, kun aloin tuntea olonsa normaaliksi ja sopeutua myös veteen. Olisi varmasti ollut meille erittäin haastavaa, jos pelit pidettäisiin kesällä. Sillä ei ollut todennäköisesti mitään järkeä joka tapauksessa jokainen pieni asia, jota olemme käyneet läpi ”.

Asianmukaisen korvaavan maissa puuttuminen oli tärkein tekijä Yhdysvaltain uimahallintojohtaja Tim Hinchey oli ensimmäinen, joka pyysi Yhdysvaltain olympialaisten ja paralympialautakunnan (USOPC) puolustamaan lykkäystä.

Ledecky, joka tarkoittaa saavuttamista vähintään vuoteen 2024, aikoo varmasti nyt suunnitella Tokioon ensi vuonna.

Hän on johtanut planeetalla naisten 800 metrin vapaauinnissa viimeisen 8 vuoden ajan – saavutuksen, jota kukaan mies tai nainen uimari ei ole todella saavuttanut. Se on todistus hänen määräävyydestään ja päättäväisyydestään.

”Aloitin uinnin kun olin kuusivuotias”, hän totesi.

”Noin 11 tai 12-vuotiaana aloin kaivata kaikkia muita pelaamiani urheilulajeja. Vaurioin käsivarsani 4. koripallopeleissä, mikä oli minulle käännekohta.

”Aloin valita uintitekniikan koripallon ja jalkapallojen lisäksi, ja se on suunnilleen samaan aikaan kun aloitin varhain aamutekniikoilla – nousen kello 4:45 varhain aamulla, kun olin 10 tai 11-vuotias. Aloitin. seisoen 4 varhain aamulla 2 tai 4 kertaa viikossa koko lukion ajan, ja olen todella uinut yhdeksän – 10 kertaa viikossa vuosien ajan.

”Se on sekä työtä että paljon työtä, ja jotkut ihmiset katsovat olympialaisia ​​ja ajattelevat myös, että se tapahtuu vain joka neljäs vuosi, mutta meille se on jokainen päivä.”

Toistaiseksi Ledeckyn arkeen sisältyy todennäköisesti siirtäminen naapurinsa uima-altaan kautta.

Jossain vaiheessa seuraavien 2 kuukauden aikana hän pitää ehdottomasti merkittävän tauon henkisen ja fyysisen terveyden harjoittamisesta.

Nyt 4. vuotenaan psykologian opinnoissaan Stanfordissa hän valmistautuu palaamaan verkkokursseille vielä kerran 2 viikossa.

”Olen itse yrittänyt pysyä säännöllisen päivittäisen luonteen kanssa. Olen yrittänyt herätä samaan aikaan, samoin kuin olen pystynyt tekemään paljon videopuheluita vanhojen ystävien kanssa”, hän väitti.

”Minulla oli mahdollisuus pitää kahden tunnin FaceTime-istunto kolmen ystäväni kanssa klubeilta, joten minusta tuntuu, että tämä on mahdollisuus ottaa yhteyttä ihmisiin, joihin emme ole saaneet yhteyttä hetkessä, ja myös löytää tapoja parantaa itsemme.

”Suuri joukko urheilijoita yrittää syrjäyttää veden, kun yritämme keskittyä siihen, mitä voimme parantaa vedestä, kuten ravitsemuksemme ja myös unemme ja myös kuivamaan harjoitteluamme. Motivoisin varmasti kaikkia löytämään tapoja päivittäisessä elämässämme parantaa itseämme. ”

”On pettymys siihen, että meillä ei ole urheilulajia, mutta se vain saa meidät arvostamaan sitä, mitä meillä on, kun kaikki nämä kohdat palaavat. Olen varma, että seuraavan vuoden olympialaiset näyttävät koko maapallon yhdentyvän.”

Vaikka viimeinen syntymäpäivä oli tyytymättömyyttä, Ledecky on vakuuttunut siitä, että tulevaisuuden juhlapäiviä on varmasti enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *