6 Olympialaisten vinkkiä terveellisemmän elämäntavan saavuttamiseksi

Syö kuin olympialainen

Olet ehkä törmännyt törkeisiin kuluttaviin rutiineihin, joissa kultamitalisti Michael Phelps syö jopa 12 000 kaloria päivässä tai sprinteri Yohan Blake arkaisee alas 16 kypsää banaania 24 tunnin välein. Valitettavasti syöminen kuten nuo olympialaisetkin ei ole luultavasti paras käsite, ellet liikuta 10 tuntia päivässä.

Tyypilliselle olympialaisten ammattiurheilijalle, joka syö puhdasta ruokavaliota luonnollisista hedelmistä, vihanneksista ja myös vähärasvaisista proteiineista, on välttämätöntä kullan kannalta, samoin kuin voimme poimia heidän erinomaisista tottumuksistaan.

Olympiakomitean tietolomakkeen mukaan on kuusi tärkeätä tapaa, jolla olympiaurheilijat pysyvät terveinä sisältäpäin. Olitpa urheilija vai yksinkertaisesti terveellisempi elämäntapa, nämä osoittimet vievät sinut oikealle tielle.

1) Jatka kosteutta. Kehosi veden määrä on yli 60 prosenttia, ja lihaskudoksen toiminta riippuu vedestä. Kuivattu vartalo ei voi kouluttaa tai täydentää parhaimmillaan.

2) Polttoaine ennen harjoitusta. Keskity kuluttamaan vähärasvaisia ​​proteiineja, vihanneksia ja hedelmiä sekä kokonaisia ​​jyviä kulutukseen varmistaaksesi, että vartalo on valmis treeniin. Yritä olla menemättä harjoitukseen tyhjän kaasusäiliön kanssa. Käytä ateriaa 3-4 tunnin välein tai välipalaa 1-2 tunnin välein ennen kuntoilua.

3) Paranna kehosi immuunijärjestelmää. Valitse elintarvikkeet, joissa on paljon antioksidantteja, kuten vihannekset ja hedelmät, jotta autat pitämään kehosi immuunijärjestelmää terveellisenä ja vähentämään kehon rakentavien vapaiden radikaalien määrää koko korkeavoimaharjoituksen ajan. Valitse erityisen elinvoimaisia ​​vihanneksia ja hedelmiä, kuten mustikoita, mansikoita, kiiviä, appelsiineja, parsakaalia, porkkanaa ja bataattia.

4) Rajoita rasvat. Tyydyttyneet ja transrasvat voivat aiheuttaa tulehduksia, jotka ovat tarkalleen vastakkaisia ​​eliittiurheilijoiden tarpeisiin. Pidä poissa jalostettujen tai paistettujen elintarvikkeiden ja myös rasvattomien lihojen, kuten kanansiipien, bolognan ja myös pastramin, lihaista. Valitse tulehdumattomat tyydyttymättömät rasvat, kuten oliivit, avokadot, pähkinät, siemenet ja lohi. Olympic BMX-pronssimestari Donny Robinson sanoo olettavansa, että jotkut ihmiset ovat alttiina siihen, että liikunnan vuoksi he voivat syödä mitä haluavat, ja että huono tai liiallinen syöminen ei vaikuta heihin kielteisesti.

5) Kuluttaa toipumiseen. Valitse hiilihydraattipitoisia ruokia, joissa on terveellisiä proteiineja, 30–60 minuutin sisällä harjoittelun päättymisestä auttaaksesi kehoasi palautumaan nopeammin. Hyvät vaihtoehdot harjoittelun jälkeen koostuvat: maapähkinävoi voileipä (viisikymmentä prosenttia tai kokonainen), pahvi suklaamaidoa tai malja muroja maitoa tai jogurttia. Olympiatriatlonisti Sarah Haskins kertoo ylläpitävänsä oikein harjoittelua ennen / jälkeen / jälkeen harjoituksen. Hän on lisäksi oppinut parantavien juomien merkityksen heti kilpailun tai vaikeiden harjoitusten jälkeen paranemisen parantamiseksi.

6) Urheiluaktiviteetit. Urheilubaareilla, geeleillä ja juomilla on paikkansa urheilijan eliitin syömisohjelmassa. Varmista, ettet kuitenkaan käytä liikaa näitä tuotteita, koska ne voivat estää painon tavoitteita ja voivat myös korvata hyödyllisempiä kaloreita kokonaisista ruuista. Käytä urheilutuotteita aiemmin, menetelmän aikana tai nopeasti sen jälkeen, kun vedot urheilutoiminnan vaatimuksiin ja tavoitteisiin.

Vaikka harjoitukset auttavat kehon sävyttämisessä, myös jokainen mitalin mestari ilmoittaa WebMD: lle, että ruokavaliosuunnitelmalla on tärkeä rooli lihasmassan kestävyyden ylläpitämisessä, etenkin lämpimällä säällä järjestettävissä kilpailuissa. Yllättäen kuitenkin jokaisella olympialaisten ammattiurheilijalla on huomattavasti erilainen menetelmä polttoaineen polttoaineeksi.

Rannikkolentopallopelaajalle Holly McPeakille, itsensä tunnustavalle ”snackerille”, avaimen vahvuuteen, hän toteaa, tulee syödä vähintään 6 kertaa päivässä ja myös välipalana terveellisiä kokonaisia ​​ruokia aina kun se on mahdollista.

”Minulla on tänään tuoreita hedelmiä, keksejä, viikuna Newtonia, pähkinöitä, pullo Aquafinaa ja terveellisiä proteiinibaareja – yksinkertaisesti saadakseni minut päivän keskipäivän kautta”, kertoo kolminkertainen olympialainen McPeak. Hänen pelinjälkeinen parantava lautasensa on jatkuvasti proteiineja ja myös hiiliyhdisteitä, mutta toteaa todellisen energiansa puolesta olevansa proteiinin syöjä aina. Hän toteaa, että koska hän ei syö riittävästi vihanneksia, hän täydentää vehnän ja ruohon smoothiesekoituksia.

”En ota lisäravinteita, mutta uskon kuitenkin vehnän ruohon terveisiin smoothieihin, jotka ovat mielestäni välttämättömiä, jos et aio kuluttaa paljon vihanneksia”, McPeak sanoo.

Olympialaiselle Kerri Walshille vastaus on vain yhdessä ravintolisässä: pellavansiemenöljy.

”Se on jotain, mitä opettajamme suosittelevat. Ja olen huomannut, että se auttaa aineenvaihdunnossani, ja se auttaa myös paranemisproseduurissa. Näin suuren eron sen jälkeen, kun aloitin sen käytön sekä kestävyyden että lääkityksen suhteen. parantuminen nopeammin vammoista ”, Walsh sanoo.

Ammattiurheilijat väittävät estävänsä räikeän kulutuksen ennen videopeliä, mutta älä odota välipalaa runsaasti proteiineja sisältävissä baareissa ja hedelmiä koko ottelun ajan.

”Olen hankkinut jatkuvasti proteiinitankoa laukkuni, samoin kuin lopetan ja tilaan pureman usein, kun tunnen energian kastuvani”, McPeak väittää, että myös tekeminen auttaa pitämään hänen verensokerinsa tukena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *