Miksiei Tokion olympialaisia lykätty 2020?

Koronavirus on pyyhkäissyt maailmanlaajuisen näyttelyaikataulun, mutta Kansainvälinen olympialautakunta on itse asiassa vaatinut, että Tokyo Gamings jatkuu neljässä kuukaudessa huolimatta kasvavista vaatimuksista postimyynnistä.

Tapahtumat, kuten vuoden 2020 eurooppalaiset jalkapallomestarit, on tosiasiallisesti siirretty yhdellä vuodella, ja tehokkaat kansalliset urheiluliitot, jotka koostuvat Yhdysvaltain radan ja alueen alueliitosta sekä Yhdysvalloista ja Ranskan uima-liitoista, ovat tosiasiassa pyytäneet Tokyo Gamingsin järjestämistä lykättiin.

Joten mikä selittää KOK: n kannan?

4 kuukautta jäljellä

KOK: n valtionpäällikkö Thomas Bach väittää, että Tokiossa 24. heinäkuuta tapahtuneen avaustilaisuuden vuoksi pandemian on vielä puututtava – ja hän suositteli perjantaina, että olympialiikkeen virkamiehet jakavat tämän näkymän.

”Meille (postitusmiehet) ei varmasti ole vastuussa nyt, ja olisi ennenaikaista aloittaa arvailu tai päättää joka kerta, kun meillä ei ole työryhmän viittausta”, Bach kertoi New York Timesille.

FISA: n, maailmanlaajuisen soutuyhdistyksen valtionpäällikkö Jean-Christophe Rolland kertoi AFP: lle, että hänellä oli jonkinlainen käsitys Bachin asemasta. ”Olemme vielä kaukana 24. heinäkuuta alkaen. Kohtaamme täysin ennennäkemättömän tilanteen, eikä kukaan voi ennakoida minkäänlaisella vakuutuksella, kuinka se varmasti purkautuu, joten joukko olosuhteita on mahdollista”, hän väitti.

Vain kumartui maailmansotaan

Myös vuoden 1987 maailmanlaajuisen finanssikriisin ja myös vuonna 1991 käydyn Persianlahden taistelun jälkeen Soulin 1988 ja vuoden 1992 Barcelonan olympialaiset etenivät. Pelien lopettamisen luomiseen vuosina 1916, 1940 ja 1944 tarvitsi maailmansotia.

”Olympialaisten peruuttamisella tai lykkäämisellä on suunnaton symbolinen arvo”, kertoi Pariisissa toimivan urheilutoimintaa markkinoivan yrityksen Just Sports & Passion johtaja Nathalie Nenon-Zimmermann.

”Ylittäisimme varmasti oikealle karttelemattomalle alueelle (jos lykkäystä olisi) – se varmasti osoittaisi, että olympialaiset eivät ole enää muuttumattomia maailmansotien lisäksi”, hän lisäsi.

Patrick Clastres, olympiaotutkimuksen ja myös urheilun globalisaation keskuksesta Lausannen yliopistossa, väitti, että Gamingsin nelivuotinen sykli oli ”yhtä tärkeä kuin periaate, jonka mukaan Gamingit yhdistetään erilaiseen kaupunkiin … se on jotain joka erottaa olympialaiset monista muista maailmanlaajuisista kilpailuista ”

Japanilla olisi varmasti viimeinen sana – kuitenkin se on mahdollisuus

Vaikka virallinen päätös olisi ehdottomasti KOK: n tehtävä, Japanin hallituksella on viimeinen sana yhteistyössä alueellisen järjestelykomitean kanssa ja Globe Health and Wellness -järjestön suositusten avulla.

”Valinnat on tehtävä monimutkaisten sidosryhmien kanssa”, Clastres väitti. ”Ne koostuvat Tokion järjestäjälautakunnasta, Japanin hallituksesta, maailmanlaajuisesta federaatiosta, mainostoimistoista ja tiedotusvälineistä.”

Valtavat taloudelliset vaikutukset

KOK järjestää 90% tuloistaan ​​urheilujärjestöille. Vuoden 2016 Rio Gamings -sarjassa määrä oli 5,7 miljardia dollaria, joten lykkäämisellä olisi laajoja seurauksia urheilutoiminnan rahoittamiselle maailmanlaajuisesti.

Suurin mediasoitin olympialaisten taloudellisissa resursseissa on Yhdysvaltojen televisioyhtiö NBC, joka on tällä hetkellä tarjonnut 970 miljoonaa dollaria mainontaa ja markkinointia Tokion olympialaisille ja haluaisi myös sananvallan uudelleen järjestetyn Gamings-päivän aikana.

”On otettava huomioon vaara, että joudutaan maksamaan korvauksia korvauksen myöntämisestä jälkikäteen tai mikä vielä pahempaa, jos peruutus tapahtuu. Urheilutoiminta yleensä tuntee taloudelliset seuraukset”, Nathalie Nenon-Zimmermann totesi.

Entä kilpailijat?

Yhdysvaltojen radan- ja alueliitto (USATF), kuuluisuuksien viihdyttäjät taivaan reunalla ja olympiaurheiluaktiviteetit, sekä Yhdysvaltojen ja Ranskan uintiliitot ovat kaikki vaatineet pelien lykkäämistä. USATF: n päällikkö Max Siegel väitti, että olympiavalmistelujen jatkaminen ”ei varmasti pysyisi urheilijoidemme parhaassa intohimossa”.

Norjan kansallinen olympiakomitea ilmoitti lisäksi haluavansa pelien tapahtuvan heti, kun koronaviruspandemia on todella vähentynyt.

Ammattiurheilijat ovat lisäksi kehottaneet KOK: ta harkitsemaan uudelleen.

KOK: lla ja myös valtakunnallisilla liittoilla on vielä yksi kysymys – vain 43 prosenttia kilpailijoista on pätevä tähän mennessä ja olympialaiset edeltäneet kilpailijat on keskeytetty. Antidopingseulonta on tosiasiallisesti myös lopetettu lisäämällä monimutkaisuutta.

Merkittävä ongelma

Olympialaisten järjestäminen vaatii isäntämaan valtavia investointeja keskuksiin, kuljetuksiin ja majoitukseen. Esimerkiksi urheilijoiden kaupunki, joka on kehitetty pitämään 11 ​​000 kilpailijaa, on seurausta pelien jälkeen huoneistoista puretuista.

”Olympiakaupunki on yksi ongelmista lukemattomien keskuudessa”, sanoi Lausannessa toimiva Jean-Loup Chappelet, joka on olympialaisten asiantuntija. ”Mutta varmasti yhtä paljon kuin Japanin pääministerillä Shinzo Abella on tarvittavan budjetin vapauttaminen tai lainsäädäntötoimenpiteiden toteuttaminen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *