Urheilun johtamisen nykyaikaiset trendit

Tärkeimpiä tekijöitä, jotka vaikuttavat Nigerian urheilun kehitykseen, on nykyään tehokkaan hallinnon puuttuminen. Huolestuneet ja myös isänmaalliset nigerialaiset laajentavat päivittäin suurta määrää palveluja pelastaakseen meidät pahoinpitelystä. Tällaisten ratkaisujen joukossa on tämä viesti, jonka otsikko on ”Urheilun hallinnan ja myös seurannan modernit trendit”. Sen koostuu tohtori Joseph Awoyinfa, ihmisen kinetiikan ja myös hyvinvoinnin kasvattamisen ja oppimisen osaston lehtori, Kasvatustieteiden ja oppimisen tiedekunta, Lagosin yliopisto, Nigeria; tutkija ja myös ohjaava asiantuntija. Olin henkilö, jonka kirjailija ja korkeakoulu kutsuivat arvioimaan opasta, kun se oli yleisölle 4. joulukuuta 2008 Nigeriassa.

Awoyinfan mukaan urheilutoiminta on tällä hetkellä suositusongelma kaikkialla maailmassa, ja sitä ei voida enää sivuuttaa talouden eri aloilla ja myös elämän aloilla. Kirjoittaja lisää, että tämä viesti vie siksi elintärkeän pohdinnat urheilutoiminnan johtamisen ja hallinnan ajankohtaisista ongelmista, asettuen urheilutoiminnan johtamisen nykypäivän malleihin ja käsitteisiin sekä hallintoon, kuten johtamiseen, organisointiin, valmisteluun, inspiraatioon jne.

. Viesti sisältää 16 vaihetta. Ensimmäinen luku kastetaan ”urheilun seurannan periaatteeksi”. Alla Awoyinfa toteaa hallinto on käsite, joka ehdottaa erilaisia ​​asioita eri ihmisille eri aikoina, mikä johtaa sen merkitysten moninaisuuteen. Hän kuvailee, että hallintoa on muuten kutsuttu taiteeksi, tieteeksi, henkilöksi tai ihmisiksi, tekniikaksi ja menettelyksi.

Tämä kirjoittaja selittää, että taiteena urheilun hallinnossa on kyse urheilutoiminnan organisatoristen piirteiden toteuttamisesta sekä työpaikoista ihmisten kautta; kun taas tieteena, urheilun hallinnan tarkoituksena on luoda urheilutoiminnan filosofia, lait, käsitteet, käsitteet, prosessit ja myös käytännöt. Organisaationa hänen mukaansa urheilutoiminnan hallinto on määritelty välineeksi muodollisten puitteiden luomiseksi sekä tehtäväksi, päämääriin, tavoitteisiin, piirteisiin ja tehtäviin perustuvaksi perustaksi.

Awoyinfa väittää henkilönä tai yksilöryhmänä; urheilutoiminnan hallinto saattaa viitata pelkästään päähän tai kaikkiin vanhempiin joukkueisiin, hallituksiin jne .; Vaikka hallinto on kurinalaisuus, se on opintojakso, jossa on lukuisia aiheita ja aiheita. Kirjoittaja tuo esiin, että urheilutoiminnan johtaminen menettelytapana on systemaattinen tapa tehdä asioita. Awoyinfa tuo esiin urheilutoiminnan hallinnan johtamisominaisuuksia valmisteluna, järjestämisenä, henkilöstöä, ohjausta / johtamista, kontrollointia, koordinointia, budjetointia ja tutkimusta. Kuka on urheilutoiminnan valvoja, kirjoittaja ilmoittaa, että urheilutoiminnan johtaja on kuka tahansa urheilujärjestö, joka ohjaa
muiden ihmisten pyrkimykset kohti urheilullisia organisaation tavoitteita.

Luku 2 perustuu etenemisen aiheeseen ja oletetaan myös urheilun hallinnon villityksiä. Täällä Awoyinfa kertoo, että urheilun seurantaa koskevien ajatusten kasvu juontaa juurensa päiviin, jolloin ihmiset yrittivät ensin saavuttaa tavoitteet tekemällä yhteistyötä ryhmässä. Hänen sanojensa mukaan ”oli vaikeaa ajattelua ja teoreettisia asioita, jotka koskivat hallintaa useita vuosia ennen 1900-luvun kynnystä, joka merkitsi nykypäivän urheiluseurannan alkamista. Uskoi merkittäviä aloitteita käsitteiden ja myös urheilutoiminnan hallinto aloitti kahdennenkymmenennentoista (20. vuosisadan) alusta Frederick Taylorin ja Henri Fayolin työllä. Yhdeksännentoista (19. vuosisadan) teollinen muutos antoi todennäköisesti ympäristön tähän todella suureen teoriointiin. ”

Awoyinfa lisää, että kun otetaan huomioon, että 1900-luvun vaihteessa urheilutoiminnan johtamista ja liiketoimintakonseptia kirjoittajat ovat tosiasiallisesti suositelleet erilaisia ​​teorioita siitä, kuinka hallita työtä ja myös henkilöstöä paljon tehokkaammin. Tämä kirjoittaja korostaa, että idean seurannan kolme pääinstituutiota ovat: klassinen; ihmisen käyttäytyminen; samoin kuin integroiva. Awoyinfa korostaa myös hyvin varhaisia ​​urheiluseurannan tutkijoita; kliinisen seurannan periaatteet ja ominaisuudet; arvio tässä tutkimuksessa käytetystä tieteellisestä seurantateoriasta jne.

Vaihe 3 on temaattisesti merkitty ”urheilun hallinnan käsitteet”. Tässä vaiheessa akateeminen konsultti selittää, että urheilukonseptit ovat peruslakeja, joihin urheilutoiminnan hallintotekniikka rakennetaan. Hän lisää, että seuraamusperiaatteiden on näin ollen perustuttava perustermeihin, jotta niitä voidaan soveltaa urheilujärjestöissä, joilla on erilaiset ulottuvuudet ja persoonallisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *