Urheilu ja Venäjän muutos

”Henkilöt erottavat varmasti oikeuden” tapahtumiin ”tutkittaessa uutta suurta kanavaa tai pyhäkköjen liikkumista Saharassa (sellaista on myös olemassa), ilmaston ja ilmaston sääntelyn, tuotemerkin yli – uusi teatteri, kemiallisten hypoteesien, kahden kilpailevan taipumuksen perusteella kappaleissa ja hienoimman urheilutoiminnan järjestelmän ”.

  • Leon Trotsky, kirjallisuus ja vallankumous

1900-luvun alussa urheilutoiminta ei ollut tosiaankaan menestynyt Venäjällä samassa määrin kuin Britannian kaltaisissa maissa. Suurin osa Venäjän väestöstä oli talonpoikia ja vietti tuntia päivittäin maatalouden takaperin. Vapaa-aikaa oli vaikea löytää niin kauan kuin ihmiset olivat yleensä väsyneitä työstään. Tietenkin ihmiset pelasivat edelleen ja osallistuivat tyypillisiin peleihin, kuten lapta (verrattavissa baseballiin) ja gorodki (keilailuvideo). Suurimmissa kaupungeissa oli ripaus urheiluseuroja, mutta ne pysyivät rikkaampien yhteiskunnan jäsenten ylläpitäjänä. Jääkiekko alkoi kasvaa vetovoimalla, ja yhteiskunnan ylimmät ethelonat nauttivat miekkailuista ja soutamisesta hyödyntämällä kalliita laitteita, joita monilla ihmisillä ei olisi koskaan ollut varaa.

Vuonna 1917 Venäjän muutos muutti maailman kääntyneenä inspiroimalla lukuisia ihmisiä näkemyksellä yhteisöllisyydestä, joka perustuu solidaarisuuteen ja inhimillisten vaatimusten täyttämiseen. Samalla se päästi irti mielikuvituksen räjähdyksen taiteessa, musiikissa, runossa ja kirjallisuudessa. Se kosketti jokaista ihmisen elämän aluetta, joka koostui heidän pelaamista peleistä. Urheiluaktiviteetti oli kuitenkin kaikkea muuta kuin etusijalla. Muutoksen johtaneet bolsevikit joutuivat sisällissodan, hyökkäysarmeijan, laajalle levinneen nälänhätän ja typhus-epidemian kohteeksi. Selvitys, ei virkistys, oli työjärjestys. Kuitenkin 1920-luvun alkupuolella, ennen Stalinin puristamaa muutoksen unelmia, keskustelu Trotskin ennustamasta ”hienoimmasta urheilutoimintajärjestelmästä” tapahtui epäilemättä. Kaksi ryhmää, jotka ottivat huolen ”fyysisestä kulttuurista”, olivat hygienistit ja myös proletkultistit.

suuhygienistit
Kuten nimestä käy ilmi, hygienistit olivat kokoelma lääkäreitä ja myös terveydenhuollon asiantuntijoita, joiden mielentila oli heidän kliinisen ymmärryksensä perusteella ilmoitettu. Yleensä puhuessaan he olivat elintärkeitä urheilulle, huolestuneena siitä, että sen painottaminen kilpailijoihin asetti yksilöt loukkaantumisen vaaraan. He myös halveksivat lännen kiinnittymistä juoksemalla nopeammin, heittämällä eteenpäin tai hyppäämällä enemmän kuin aikaisemmin. ”Se on täysin tarpeetonta eikä merkityksetöntä”, totesi A.A. Moskovan fyysisen yhteiskunnan instituutin johtaja Zikmund ”että kuka tahansa asetti uuden maapallon tai Venäjän ennätyksen”. Sen sijaan hygienistit tukivat kilpailemattomia fyysisiä etsintöjä – kuten akrobatiaa ja myös uintia – ihmisten tapoja pysyä terveinä ja tasapainoisina sekä rentoutua.

Hygienistit vaikuttivat jonkin aikaa Neuvostoliiton suunnitelmaan tutkia fyysistä kulttuuria. He saivat oppaan, että tietyt urheilulajit olivat kiellettyjä, samoin kuin jalkapallo, nyrkkeily ja myös painonnosto jätettiin kaikki vuonna 1925 järjestettyjen ensimmäisten ammattiyhdistyspeleiden ohjelmiin. Siitä huolimatta hygienistit olivat suuressa määrin suostumuksellisia tiukkoihinsa. urheilutoimintaa. V.V. Esimerkiksi Gorinevsky puolusti tenniksen pelaamista, jota hän piti ihanteellisena harjoituksena. Lääkäri Nikolai Semashko ja myös terveyden ja hyvinvoinnin kansankomissaari väittivät paljon, että urheilu oli ”fyysisen kulttuurin avoin portti”, joka ”kehittää sellaista tahdonvoimaa, sitkeyttä ja myös taitoa, jonka pitäisi erottaa neuvostoajat .”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *