Urheiluministeriön teologia

Olen vuosia sitten puhunut nuorten leirillä. Kun aivan ensimmäinen joukkueen videopelien aika tuli, yksi johtavista aloitti ilmoittamalla vertauksen, joka perustuu 1. Mooseksen kirjaan. Hän selitti onnellisuuden pelata pelejä Eedenin puutarhassa, jossa keskityttiin pelin peliin. Mutta lopulta käärme pääsi pihalle ja houkutteli Eedenin asukkaat ajatukseen tekijöistä. He antautuivat kiusaukseen ja aloittivat myös videopelien luokituksen pitämisen, ja tämä johti myös kaikenlaiseen pahuuteen – kilpailijat, voittamishalu, huijaaminen, malttinsa ja taistelut. He heittävät suoraa pelaamisen iloa.

Johtaja kertoi tämän vertauksen salliakseen nuorten ymmärtää, että he tänään varmasti esitellään leirillä muihin kuin kilpailukykyisiin videopeleihin. Ei ollut tekijöitä, ei voittajia tai häviäjiä, vain pelin ilo. Silti oli yksi suuri ongelma – videopelit olivat täysin yhtä tylsät. Päivä päivässä yhä vähemmän nuoria ilmoittautui peliaikaan niin, että viimeisenä aikana siellä oli vain kourallinen nuoria.

Onko tämä tarkka kuvaus urheilun teologiasta? Epäilemättä en usko. Haluan tarjota lyhyen ja laajan uskon urheiluun. Jos et pidä otsikosta, voit ajatella sitä ”Miksi meidän pitäisi nähdä Super Bowl!”

Tausta voidaan tiivistää 3 sanalla: tuotanto, tappio, lunastus. Joten kun tarkistat ongelman uskoa, sinun on kysyttävä: Mikä on sen suhde kehitykseen, menetykseen, lunastukseen tai heijastaa sitä? Kun otan huomioon urheilutoiminnan ongelman, olen tosiasiallisesti lisännyt kaksi lisäsanaa laajentamaan pohdittavaa tekijäämme – versio ja lunastus (molemmat ovat tietenkin sidoksissa kehitykseen, syksyyn ja lunastamiseen).

Tuotanto – Jumala on voinut tuottaa jokaisen pienen asian olla sekä harmaa että käyttökelpoinen. Sen sijaan Hän tuotti fantastisen monimuotoisen värin, koon, muodon, tuoksun, ulkonäön, äänet ja mieltymykset. Miksi Hän teki tämän? Hän teki sen niin, että kehitys heijastaa hänen yksilöään ja erityisesti hänen kauneuttaan. Se on toiminnallinen tai tyyppinen taideteos. Tuotanto on taidetta.

Taide otetaan toisinaan koostuen kahdesta tyypistä: visuaalinen taide – kuten maalaus, veistos, tyyli ja esittävän taiteen muodossa – dramatizointi, laulut, tanssi. Herra sisälsi tuotantoon sekä kuvataiteen että esittävän taiteen. Kuvataide: kukat, vuoret, puut; Taideteos: meri ja myös joet, planeetta kiertoradat, pilvet. Jotkut tuotannon asiat yhdistävät molemmat.

Urheilu heijastaa tätä Herran mielikuvituksellista tehtävää. Ne integroivat lisäksi visuaalisen taiteen (maalatut kentät / tuomioistuimet, ryhmäsuojukset sekä logosuunnittelu) ja taiteen suorittamisen (varsinainen näytelmä). Urheilu heijastaa ominaisuutta sekä tuotantotapaa. Täydellisyyteen sujuvassa näytelmässä on vetovoimaa, hyvin heitettyyn palloon, sukellussaaliin, siis kaksinkertaiseen peliin. Nuo asiat voivat tuoda innostusta sekä onnellisuutta, koska ne edustavat menetelmää, jonka maailma on tuotettu olevan. Ne ovat taidenäyttöä (tai luovuutta, jos valitset).

Herra tuotti asiat myös yksityiskohtaisessa järjestyksessä, ei huolimattomalla tavalla, samoin kuin Hän asetti luontoa koskeviin säädöksiin tai sääntöihin, joiden kautta luonto toimii. Urheilulla on myös tilaus heille ja heillä on määräyksiä, joiden avulla he harjoittavat. Samoin kuin luomiseen järjestykseen kohdistuvalla kapinallisuudella on vaikutuksia (kuten painovoiman jättäminen huomiotta), on seurauksia myös siitä, että urheilutoiminnassa ei noudateta sääntöjä. Urheilu osoittaa tuotannon luonteen ja periaatteet. Kuten luonnossa, tämä esitys, kun onnistuu, kunnioittaa Herraa ja tarjoaa myös seuraajille iloa.

Tappio – Syksyllä kaveri kapinoi väärin, ja myös pudotuksesta syntyneet kuukautiset koskettavat jokaisen pisteen jokaista kohtaa – mikään ei pääse pois. Tämä osoittaa, että odotamme näkevän todisteita urheilutoiminnan vähenemisestä, ja tietysti myös. On ajattelutapojen rikkomuksia ja toiminnan rikkomuksia.
Vaarallisin näistä rikkomuksista on urheilun epäjumalanpalvonta – kun se sijaitsee korkeimmalla mahdollisella sijalla sydämen kiintymyksessä ja mielen ajattelussa. Kun elämä on tarkoitettu pelien pelaamiseen tai kun ryhmän voittaminen vai karkottaminen vaikuttaa yksilön koko odotukseen, hän on todellakin ylittänyt linjan oikealle ei-toivottuun ja jumalattomaan kiehtovuuteen.

On myös muita vääriä näkökulmia – kun voittaminen on ainoa asia, jolla on merkitystä, kun henkilö tekee varmasti kaiken tarvittavan menestyäkseen, kun yksilöllisestä loistoista tulee lopullinen, kun ihmiset tulevat raskaaksi tai järkyttyneinä. Nämä ovat kaikki tappion rikkomuksia. Lasku heijastuu urheilussa sellaisilla toimilla kuin steroidien käyttö, videopelien korjaus, korkkipaikojen leikkaaminen, penkkien tyhjentäminen riidellä, samoin kuin joukko o

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *